2023-06-12 05:58Press release

Zalando och Instabee expanderar samarbetet för att främja konsumentvänliga leveranslösningar i Sverige

Zalando parcel and Instabox locker.

Instabee, en ledande aktör inom innovativa leveranslösningar med varumärkena Instabox och Budbee, har utökat sitt strategiska partnerskap med Zalando, en av Europas största modeplattformar på nätet, till att nu även omfatta Instabox skåpleveranser i Sverige. Zalando har sedan tidigare erbjudit hemleveranser via Instabox och adderar nu det rikstäckande skåpsnätverk så att fler får tillgång till flexibla leveransalternativ.

Det utökade samarbetet, som omfattar Instabox-skåp, lanserades i slutet av april och Zalando kunde snabbt se en ökning i konsumenternas efterfrågan på att kunna hämta sina paket vid upphämtningsställen, i det här fallet paketskåp. Upphämtningsställen är det mest populära leveransalternativet i Sverige med omkring 60% av paketmarknaden. Samtliga leveranser med Instabee i Sverige, från upphämtning, via linehaul och till sista milen, görs uteslutande med förnybar diesel och el, vilket resulterar i minskade CO2-utsläpp.

“Våra kunder står i centrum för allt vi gör och vi är glada att nu kunna erbjuda ett ännu smidigare sätt att ta emot sina Zalando-paket i Sverige. Genom att erbjuda Instabox-skåp som leveransalternativ får våra kunder fler möjligheter att uppleva smidiga och kontaktlösa leveranser med längre öppettider. Sedan lanseringen har vi sett ett stort och snabbt växande användande av Instabox-skåp, vilket tyder på att vi har adderat ett leveransalternativ som uppskattas av våra svenska kunder”, säger  Robert Muldoon, Director Transport Operations at Zalando.

Zalando har som vision att vara startpunkten för mode och livsstil i Sverige och investerar i att bygga relevanta kundupplevelser. Med målet att erbjuda skräddarsydda shoppingupplevelser arbetar Zalando nära lokala partners och fokuserar på tillgänglighet, inspiration samt ett lokalt relevant utbud. I slutet av juni kommer samarbetet med Instabox att utökas till att även omfatta returer vilket ger en ännu högre servicenivå och förbättrad shoppingupplevelse.

"Det är väldigt roligt att utöka och fördjupa samarbetet med Zalando till att nu även omfatta Instabox-skåp i Sverige. Zalando är en ledande europeisk plattform för mode och livsstil på nätet och vi har ett givande samarbete där vi tillsammans utvecklar smarta och bra konsumentlösningar," säger Sophus Broberg, Chief Commercial Officer på Instabee.


Topics: Sweden

About Instabee

Instabee grundades 2022 efter en sammanslagning av Budbee och Instabox - två ledande bolag inom sista milens leveranser med tre konsumentvarumärken: Budbee, Instabox och Porterbuddy. Instabee finns i sju länder med tusentals e-handlare, exempelvis ASOS, Zalando, Inditex och H&M och arbetar mot att bli den ledande dörröppnaren för e-handel i Europa. Instabee har sedan starten fokuserat på kundcentrerade och hållbara lösningar och erbjuder leveranser hem till dörren och till paketskåp med kraft från muskler, el, förnybar diesel och biobränsle. Med hjälp av skräddarsydd teknologi kan Instabee garantera optimal fyllnadsgrad och ruttning vilket minskar onödiga transporter. Instabee backas av investerare som Kinnevik, Creades och EQT med flera.


Contacts

Press contact
Press contact