2023-08-10 05:30Press release

Instabee sitoutuu Science Based Targets - ilmastoaloitteeseen

Instabee solar panels

Instabee, joka kattaa kaksi Ruotsissa perustettua last mile -brändiä, Instabox ja Budbee - liittyy maailman johtavaan tieteellisesti perusteltuun päästövähennystavoitteiden palveluun, Science Based Targets  -ilmastoaloitteeseen. Tämän myötä yhtiö asettaa riman entistä korkeammalle kestävämpien kuljetusten ja tieteellisesti perusteltujen tavoitteiden osalta.

Mahdollisimman pienen negatiivisen vaikutuksen aikaansaaminen planeetalle on ollut etusijalla Instabeellä ja siihen kuuluvilla brändeillä alusta alkaen. Ilmastokysymysten merkityksellisyyden kasvaessa monet yritykset kilpailevat tarjotakseen parhaan vaihtoehdon, mutta ei ole aina helppoa tietää, mitkä toimenpiteet ovat oikeasti tehokkaita. Science Based Targets Initiative (SBTi) on kansainvälinen ilmastoaloite. Aloitteeseen sitoutuneet yritykset asettavat toiminnalleen tieteeseen perustuvat Pariisin ilmastosopimuksen mukaiset päästövähennystavoitteet. SBTi:n taustalla vaikuttavat muun muassa YK ja WWF, ja SBTi:tä pidetään maailman johtavana uskottavien päästötavoitteiden alalla.

Heinäkuussa Instabee lähetti sitoumuskirjeensä, jossa se sitoutui asettamaan tieteellisesti perustellut tavoitteet päästöjen suhteelliselle ja absoluuttiselle vähentämiselle koko liiketoiminnassa 24 kuukauden kuluessa. Tavoitteet tarkistetaan ja hyväksytään SBTi:n tarkastajien toimesta.

"Olen uskomattoman ylpeä siitä, että olemme nyt valmiita ottamaan tämän askeleen. Asettamalla tieteellisesti perustellut ja mitattavat tavoitteet, joiden pohjana ovat johtavien asiantuntijoiden kehittämät viitekehykset, varmistamme todella kestävän kehityksen," sanoo Fredrik Hamilton, Instabeen toimitusjohtaja ja perustajaosakas.

Instabee on nyt listattu SBTi:n tietokantaan, ja kun tavoitteet asetetaan ja hyväksytään, niiden kehittymistä voidaan siellä seurata. 

"Tämä on luonnollinen seuraava askel aktiivisessa työssämme kohti kestävää verkkokaupan asiakaskokemusta. Käynnistämme nyt kattavan liiketoiminta-analyysin tunnistaaksemme, mitä toimia omalta osaltamme voimme tehdä, jotta maailmanlaajuinen lämpeneminen saataisiin rajattua alle 1,5 asteen," sanoo Ann Sonne, Instabeen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja.

 


Topics: Finland

About Instabee

Instabee was founded in 2022 after combining Budbee and Instabox - two leading last-mile delivery companies. Instabee is present in seven countries, with three consumer-facing brands: Budbee, Instabox and Porterbuddy, serving thousands of online merchants, including ASOS, Zalando, Inditex and H&M and is on track to become the most admired European e-commerce enabler. Since the start, Instabee has focused on consumer-centric and sustainable solutions, offering deliveries to boxes and homes using muscle power, electricity, renewable diesel and biofuels. Through bespoke technical solutions, Instabee can guarantee optimal fill rates and routing, minimising any unnecessary transports. Instabee is backed by Kinnevik, Creades and EQT, among others.


Contacts

Press contact
Press contact